Duminica dinaintea Nașterii Domnului celebrată la Mănăstirea Curchi

Astăzi, 1 ianuarie 2017/19 decembrie 2016 (calendar bisericesc), în Duminica dinaintea Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos, PS Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan și Stareț al Sfintei Mănăstiri Curchi a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica cu hramul „Sf. Ierarh Nicolae” din cadrul mănăstirii Curchi.

În prima zi din noul an civil, Ierarhul i-a avut coliturghisitori pe slujitorii și viețuitorii așezământului monahal de la Curchi.

După momentul împărtășirii cu Preacuratele Taine ale lui Hristos, PS Siluan i-a felicitat pe  credincioșii prezenți cu prilejul celebrării Duminicii dinaintea Nașterii Domnului, totodată adresând cuvinte calde și cu prilejul începutului unui nou an civil, dorindu-le celor prezenți ca acest an să le aducă tuturor numai bucurii și belșug de împliniri: „Vă doresc din tot sufletul ca Noul An să Vă aducă numai bucurii și cele mai fericite împliniri! Bucurați-Vă de viață prin iubire, adevăr, lumină, credință nemărginită, stăpânind timpul pentru rezolvarea tuturor aspirațiilor! La mulți ani!”.

La fel, Preasfinția Sa i-a felicitat pe credincioșii care s-au împărtășit astăzi cu Sfintele Taine, îndemnându-i și pe cei care încă nu au reușit să se unească cu Hristos prin Împărtășanie să se apropie în aceste zile pregătitoare pentru Marele Praznic al Nașterii Domnului de Taina Sfintei Împărtășanii, pregătindu-se înainte de primirea acesteia cu multă frică de Dumnezeu, cu credință și cu dragoste pentru a-L întâmpina cu toții pe Domnul Hristos, Pruncul dumnezeiesc Care Se naște în peștera din Betleem, cu vrednicie și cuviință.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *