Distinși oaspeți la Sfânta Mănăstire Curchi

În după amiaza zilei de vineri, 22 ianuarie 2016, PC Părinte Arhimandrit Siluan (Șalari), Starețul Sfintei Mănăstiri Curchi, Exarh al Mănăstirilor din cuprinsul Mitropoliei Moldovei și Protopop de Orhei a primit în vizită la Sfânta Mănăstire Curchi pe Întâistătătorul Bisericii noastre, ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, însoțit de ÎPS Arsenie, Mitropolit de Istrinsc, primul vicar al Preafericitului Patriarh Chiril al Moscovei și al întregii Rusii, care se află zilele acestea în țara noastră într-o vizită de lucru.

Primirea oaspeților a fost făcută în catedrala „Nașterea Maicii Domnului” de către Părintele Arhim. Siluan și de obștea acestei așezări monahale. Părintele Stareț Siluan a adresat din partea obștei Sfintei Mănăstiri Curchi un cuvânt de bun venit către înalții ierarhi.

Ierarhii au vizitat mai apoi și celelalte biserici de pe teritoriul mănăstirii și s-au închinat la sfințeniile care se află în ele.

În acest context, ÎPS Arsenie, Mitropolit de Istrinsc și vicar patriarhal, a adresat un cuvânt de binecuvântare obștii mănăstirii. De asemenea, ÎPS Arsenie a mulţumit Părintelui Stareț Siluan pentru primirea călduroasă și l-a felicitat dimpreună cu obştea mănăstirii pentru lucrările pe care le-au efectuat în cadrul aşezământului monahal, susținând că împodobirea așezământului monahal de la Curchi se remarcă printr-o deosebită frumusețe și strălucire.

La finalul vizitei canonice, ÎPS Arsenie și-a exprimat bucuria aflării în vizită la Sfânta Mănăstire Curchi prin gândurile frumoase pe care le-a notat în cartea pentru oaspeți a mănăstirii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *