Ctitori de seamă au luat cunoștință cu lucrările de pictură a monumentalei catedrale „Nașterea Maicii Domnului”

Trecând frumos de sfânta sărbătoare a Învierii din morți a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, trecând de luminata săptămână, bunul Dumnezeu continuă a ne lumina cu zile însorite și cu bucurii duhovnicești.

Început de Mai când mulți dintre credincioși profitând de zi liberă, dar și cu mult soare, au hotărât a-și vedea și de cele ale sufletului, de a vizita locurile binecuvântate de Dumnezeu, sfintele mănăstiri.

Astfel se face că și mănăstirea noastră este vizitată de multă lume evlavioasă și credincioasă. Frumusețea și liniștea mănăstirii atrage pe multă lume dornică de a fugi de zgomotul orașelor. Printre această lume își face drum spre sfântul locaș și unul din ctitorii principali ai acestui așezământ, dl Vlad Filat.

Mănăstirea Curchi fiind în perioada de renaștere, când o parte din biserici și clădiri sunt restaurate, altele urmează a se restaura, se bucură atunci când este încurajată, susținută în acest proces deloc ușor.

Odată întâmpinați distinșii oaspeți de către starețul mănăstirii Arimandritul Siluan (Șalaru), au mers în biserica Sfântului Ierarh Nicolae pentru a înălța o rugăciune și a aprinde câte o lumânare, apoi au fost conduși spre șantierile în lucru spre a se face cunoscuți cu lucrările de restaurare a vechii trapeze a mănăstirii. Cu multă grijă și atenție sau familiarizat și cu lucrările de restaurare a bisericii „Tuturor Sfinților” din cimitirul mănăstirii, cât și de lucrările efectuate  la clădirea viitorului Seminar Teologic.

Nicidecum nu se putea trece cu vederea lucrarea cea mare de pictare a Catedralei Mari, închinată Nașterii Maicii Domnului. În cele mai mici detaliiau luat cunoștință cu  lucrările de pictură a acestei vechi și monumentale biserici, pentru a se face frumos, calitativ dar și în conformitate cu iermenia bisericească.

Părintele stareț a adus sincere mulțumiri dlui Filat pentru susținerea financiară și morală pe care domnia sa a acordat-o pe parcursul ultimilor ani complexului monastic Curchi.

Cei care au vizitat mănăstirea Curchi au văzut multe lucruri frumoase, altele care urmează a fi frumoase. E un merit al fiecăruia care a investit aici credință, încredre și din cele materiale pentru a renvia această sfântă mănăstire.

Noi, viețuitorii mănăstirii încă odată ținem să aducem mulțumiri ctitorilor și credincioșilor pentru mare purtare de grijă pe care o manifestă pentru acest sfânt așezământ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *