Conferință „Pentru Viață” la Gimnaziul din s. Lucășeuca, r-nul Orhei

Gimnaziul din s. Lucășeuca, r-nul Orhei, a găzduit miercuri, 10 aprilie 2019, Conferința întitulată: „Fiecare om are dreptul la viața sa și are responsabilitatea pentru viața celorlalți”, susținută de dna Nadejda Usatâi, Președintele Asociației „Moldova pentru viață”, absolventă a Programului de Master „Consiliere pentru probleme de familie”, din cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației (USM), fiind în prezent în formare de lungă durată în domeniul „Psihoterapia sistemică de Familie și Cuplu”, la Institutul pentru Cuplu și Familie din or. Iași, România.

Întâlnirea s-a desfășurat cu binecuvântarea ierarhului Orheiului, PS Episcop Siluan, și cu stăruința și organizarea Prot. Iulian Rață, Parohul Bisericii „Sf. Treime” din s. Lucășeuca și Profesor de Religie în cadrul acestei instituții, în colaborare cu conducerea Gimnaziului din Lucășeuca, Dna Director Ana Pântea.

În cadrul discuțiilor cu tinerii, invitata întâlnirii a ținut să elucideze nivelul de implicare al copiilor în apărarea vieții, importanța familiei creștine și provocările lumii contemporane pentru tânăra generație, apărarea demnității umane prin apărarea drepturilor copilului nenăscut, redescoperirea și întărirea valorilor familiei tradiționale, precum și mărturia împlinirii Evangheliei iubirii milostive a lui Dumnezeu în viața fiecărui credincios, ca alternativă la viața imorală și duhul lumii secularizate.

De asemenea, conferențiarul a vorbit tinerilor și despre responsabilitatea soților în cadrul unei căsătorii: adevărații bărbați care au grijă de femeile lor și nu le lasă să-și omoare copiii, dar și despre modul în care copiii sunt de folos familiilor lor în creșterea și educarea fraților mai mici.

Evenimentul s-a încheiat cu sesiunea de întrebări a elevilor claselor a VIII-a și a IX-a prezenți la întâlnire.

Întâlnirea duhovnicească desfășurată astăzi în Gimnaziul Lucășeuca este una din activitățile care se încadrează în cadrul unui șir de activități pro viață organizate în cuprinsul Vicariatului de Orhei, cu binecuvântarea PS Siluan de Orhei, în Luna pentru viață 2019 – „Unic din prima secundă”, la care participă clericii din vicariat.

Zilele Pro Vita reprezintă un ansamblu de evenimente organizate anual de către Vicariatul de Orhei, în cadbbbrul cărora sunt abordate teme de interes general legate de familie, de educație și de provocările la care este supusă societatea contemporană.

Serviciul de Presă al Vicariatului de Orhei

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *