Bucuria Nașterii Domnului vestită vârstnicilor de la Centrul de plasament și îngrijiri „Casa bunicilor” din s. Ghetlova, r. Orhei

Miercuri, 25 decembrie 2019, în ziua prăznuirii Sfântului Ierarh Spiridon, cu binecuvântarea ierarhului Orheiului, PS Siluan, Vicar mitropolitan, Parohul bisericii din s. Ghetlova, r. Orhei, Prot. mitr. Ioan Surguci,  dimpreună cu preoții din s. Susleni, Prot. Neonil Cocu și Prot. Octavian Cocu au vizitat centrul de plasament și îngrijiri „Casa bunicilor” din localitatea Ghetlova, unde au oferit mai multe daruri bătrânilor de aici cu prilejul sărbătorii Nașterii Domnului de care ne apropiem.

Totodată pentru a-i bucura pe vârstnicii din acest centru și a le transmite bucuria Nașterii Domnului, pacea și speranța pe care le aduce Pruncul Sfânt în sufletele tuturor oamenilor, a fost organizat un recital de colinde.

Preoții prezenți la eveniment au vorbit despre semnificația sărbătorii Nașterii Domnului și bucuria duhovnicească pe care o aduce în sufletele tuturor oamenilor.

Personalul centrului de plasament a mulțumit preoților și creștinilor care i-au însoțit pentru gestul creștinesc și deschiderea față de problemele persoanelor care se află aici.

La final a fost organizată o masă de sărbătoare.

Credința adevărată are permanent în vedere relația cu Dumnezeu prin semeni, căci „credința fără fapte moartă este”. Cu alte cuvinte, credința noastră este strâns legată de viața cotidiană și înseamnă să faci bine în favoarea semenilor, nu doar pentru propria persoană și familie. Acesta este mesajul Bisericii către societate, de a ne implica în viața altora și a aduce mângâiere și bucurie celor, care au nevoie de dragostea și sprijinul nostru, căci doar împreună ne putem bucura cu adevărat de darurile Atotmilostivului Dumnezeu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *