Arhim. Sliuan (Șalaru) a participat la slujba arhierească din parohia „Adormirea Maicii Domnului”, Susleni

În ziua prăznuirii icoanei făcătoare de minuni cu chipul Maicii Domnului de Kazan, Preacuviosul Părinte Arhimandrit Siluan (Șalaru), Protopop de Orhei, a participat la slujba arhierească oficiată de către Prea Sfințitul Episcop Anatolie de Cahul și Comrat la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din s. Susleni. Serviciul divin festiv a fost prilejuit de reînnoirea sfântului lăcaș și de aniversarea a 25 de ani de slujbă preoțească a Părintelui-paroh Prot. Mitr. Neonil Cocu .

Slujba s-a bucurat de participarea unui mare număr de confrați coliturghisitori din întreg cuprinsul Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, a mai multor zeci de creștini dreptmăritori și a reprezentanților administrației publice locale.

După Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, Preacuviosul Părinte Blagocin a adresat un cuvânt de sinceră recunoștință Prea Sfințitului Episcop Anatolie pentru bunăvoința de a împărtăși bucuria emblematicului eveniment local cu credincioșii din Susleni și pentru cinstea pe care a făcut-o Protopopiatului de Orhei, vizitând această frumoasă parte a Mitropoliei Moldovei.

Totodată Părintele Arhimandrit Siluan (Șalaru) a dat o apreciere deosebită muncii depuse de enoriașii parohiei „Adormirea Maicii Domnului” și dedicației cu care îngrijesc și înfrumusețează Casa Domnului, sub înțeleapta îndrumare a Prot. Mitr. Neonil Cocu, subliniind că exemplul râvnei Sfinției Sale și dragostea pentru turma încredințată, este unul bineplăcut, demn de răspândit și de urmat.

În continuare, prin decretul Înalt Prea Sfințitului Mitropolit Vladimir, mai mulți ctitori și binefăcători au primit deosebite distincții bisericești în semn de recunoștință pentru munca depusă spre binele și mărirea Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *