Adunarea generală a preoților din Vicariatul Orhei

Luni, 23 decembrie 2019, cu binecuvântarea Preasfințitului Siluan, Episcop de Orhei, a avut loc adunarea generală a preoților din Vicariatul Orhei.

Ședința a fost condusă de către Protopul de Orhei, Prot. Mitr. Iulian RAȚĂ, și s-a desfășurat în biserica de iarnă a mănăstirii Curchi cu hramul „Sf. M. Mc. Dimitrie”.

În cadrul ședinței s-au făcut totalizari pentru anul 2019 și s-au trasat sarcini pentru anul 2020. Totodată s-au adus mulțumiri de rigoare tuturor preoților care s-au implicat activ în mărturisirea Adevărului de credință, fiind evidențiate cele mai importante evenimente.

Au fost discutate mai multe subiecte importante precum:

1. Participarea la concertul de colinde, care va avea loc la Palatul de cultură Orhei sub Patronajul Vicariatului de Orhei cât și a consiliului Raional Orhei. Invitați de onoare Irina Loghin și Surorile Osoianu.

2 . Intensificarea activității Departamentului Asistență Socială a Vicariatului în azilurile de bătrâni și centrele pentru copii sau multifuncționale.

3. Pregătirea lăcașelor de cult către Sărbătoarea Nașterii Domnului.

4. Vizitarea de către preoți a gospodăriilor în ajunul Nașterii Domnului și a Botezului și aspecte practice legate de moment.

5. Elaborarea unui plan de acțiuni pentru anul 2020 în fiecare sector din Vicariat în parte.

A urmat rânduiala Spovedaniei, oficiată de către Duhovnicul Vicariatului, Prot. Mitr. Grigorie Postu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *