A fost resfințită biserica „Minunea Sf. Arhanghel Mihail” din s. Vâșcăuți, r. Orhei

În ziua pomenirii Sf. Întocmai cu Apostolii Chiril și Metodie, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, a fost resfințită biserica „Minunea Sf. Arhanghel Mihail” din s. Vâșcăuți, r. Orhei, care și-a deschis larg ușile după ample lucrări de reparație.

Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost oficiată de un sobor în frunte cu părintele Siluan (Șalari) starețul Sfintei Mănăstiri Curchi, Exarh și Blagocin de Orhei. La serviciul divin  s-a rugat alături de preoți și enoriași dl Iurie Ceban, primarul localității,

Înca de la primele ore ale dimineții întreg satul era cuprins de o atmosferă de sfântă sărbătoare. Oamenii tineri și vârstnici se grăbeau spre sfântul lăcaș cu flori în mâini și cu bucurie în suflet.

Răspunsurile la strană au fost date de corul bisericii, dirijat de către doamna preoteasă Maria Guja.

Dupa Liturghie s-a oficiat înconjorul bisericii și un Tedeum de mulțumire pentru ajutorul primit de la Bunul Dumnezeu în lucrarea înfăptuită. Totodată ctitorilor le-au fost înnmânate scrisori de mulțumire din partea Blagociniei de Orhei, iar fiecare creștin a primit câte o iconiță a Maicii Domnului în semn de recunoștință și Binecuvântare.

La final Părintele Arhimandrit Siluan a venit cu un cuvânt de mulțumire către Vâșcăuțeni, menționând următoarele: „Am slujit azi într-o localitate cu oameni harnici, iubitori de Dumnezeu și Țară, care știu să împodobească Casa lui Dumnezeu cu multă grijă.

Plec de aici cu speranța și încrederea ca biserica noastră are un frumos viitor cu așa preoți harnici și iubitori de biserică și cu grijă pentru păstoriți.

Să binecuvânteze Bunul nostru Mântuitor, Biserica noastră dar și Ţara, cu liniște și pace de Sus !!! Hristos a Înviat !!!

La rândul său Protoiereul Nicolae Guja, parohul bisericii, a mulțumit respectuos părintelui Blagocin pentru dragostea și susținerea părintească și nu în ultimul rând pentru bunăvoința și deschiderea manifestată față de creștinii din Vâșcăuți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *