A fost petrecut pe ultimul drum pământesc nou-adormitul rob a lui Dumnezeu,  arhimandritul Hrisostomos (Panas) – parohul Catedralei cu hramul Înălțarea Domnului din Chișinău

În dimineața zilei de 14 decembrie 2019 a fost petrecut pe ultimul drum pământesc nou-adormitul rob a lui Dumnezeu,  arhimandritul Hrisostomos (Panas) – parohul Catedralei cu hramul Înălțarea Domnului din Chișinău.

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, la Sfânta Liturghie, s-au rugat pentru odihna sufletului celui răposat Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, alături de un sobor de preoți și diaconi.

Sfântul locaș s-a dovedit a fi neâncăpător pentru mulțime credincioși care au participat la serviciul divin.

Vorbind la căpătâiul nou-adormitului rob al lui Dumnezeu, arhimandritul Hrisostomos, Preasfințitul Siluan a transmis mesajul de consolare al Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, familiei îndurerate. A adresat condoleanţele rudeniilor precum şi celor apropiați, rememorând cele bune şi de folos, pe care le-a făcut vrednicul de pomenire. „În aceste momente de întristare și doliu Vă aducem aminte cuvintele Sfântului Apostol Pavel: „Nu vă întristați ca cei care nu au nădejde; pentru că de credem că Iisus a murit și a înviat, tot așa credem că Dumnezeu, pe cei adormiți întru Iisus, îi va aduce împreună cu El” (1Tesaloniceni 4, 13-14).

Prea Sfinția Sa a vorbit despre rodnica activitate a arhimandritului Hrisostomos și a îndemnat membrii îndureratei familii, rudele, apropiații și pe toți cei ce l-au cunoscut pe nou-adormitul arhim. Hrisostomos, să se roage Milostivului Dumnezeu pentru ca sufletul său să fie așezat în locul cel de fericire alături de cei drepți.

Dumnezeu să-l ierte și să îl odihnească cu drepții!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *