Slujba privegherii în cinstea Praznicului Nașterii Domnului la Mănăstirea Curchi

În ajunul marelui Praznic al Naşterii Domnului, miercuri, 6 ianuarie 2021, Preasfinţitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan și Egumen al Sfintei Mănăstiri Curchi, a oficiat slujba Privegherii în cinstea Praznicului Nașterii Domnului în biserica „Sf. Irh. Nicolae” a mănăstirii Curchi.

Nasterea Domnului nostru Iisus Hristos ne este de folos doar atunci când reprezintă și renașterea noastră duhovnicească, când se umple de sensul pocăinței, al încrederii în Cel Ce Se naște în peștera Betleemul ului, când se umple de sensul nădejdii și al dragostei de Dumnezeu și aproapele. Nasterea lui Hristos să ne fie de folos. Cerul să ne devie accesibil, iar mântuirea aproape. Aceasta este chemarea sărbătorii: Fiul lui Dumnezeu nu a venit ca să piardă lumea, ci să o mântuiască.

La sfârșit, Preasfințitul Siluan le-a dorit tuturor celor prezenți să aibă o sărbătoare plină de lumină, pace și bucurie. „Vă doresc ca Sărbătoarea Nașterii Mântuitorului Hristos să vă aducă pace și bucurie, să vă aducă mângâiere după un an cu mai multe greutăți. Să ne încredem că Dumnezeu, Cel care a făgăduit să fie cu noi până la sfârșitul veacurilor, ne va ajuta, mângâia și ne va fi alături”, a menționat Preasfinția Sa.

Hristos Se naște! Slăviți-L!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *