Mesajul de felicitare al PS Siluan, Episcop de Orhei, adresat IPS Petru, Arhiepiscop de Ungheni şi Nisporeni, cu ocazia zilei de naștere

Înaltpreasfinţia Voastră, 

În lumina frumosului popas aniversar, prilejuit împlinirii a 54 de ani de rodnică vieţuire pământească a Înaltpreasfinţiei Voastre, străluceşte dragostea şi binecuvântarea lui Dumnezeu, Cel în Treime slăvit: Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt. Dragostea plină de har a Preasfintei Treimi este prezentă în viaţa şi lucrarea Înaltpreasfinţiei Voastre, dăruindu-Vă mereu ajutor şi rod binecuvântat.

Cu multă jertfire, osteneală și zel misionar, ce Vă caracterizează în mod întemeiat, reușiți să realizați o bogată activitate pastoral-liturgică şi social-misionară, slujind „cu timp şi fără timp” Bisericii lui Hristos și bine-credinciosului ei popor. Fie ca Bunul Dumnezeu să Vă dăruiască și în continuare sănătate și înţelepciune, pentru a trăi viaţa ca un dar a lui Dumnezeu, cultivat prin credinţă şi fapte bune, fiind un bun exemplu, neclintită piatră de temelie a Bisericii lui Hristos.

Cu aleasă considerațiune față de persoana Înaltpreasfinţiei Voastre și de lucrarea binecuvântată pe care o realizați spre folosul Sfintei noastre Biserici Ortodoxe din Moldova, la acest frumos popas aniversar, Îl rugăm pe Mântuitorul Iisus Hristos, „Păstorul Cel Bun” (Ioan 10, 11), „Arhiereul mărturisirii noastre” (Evrei 3, 1) și Dăruitorul cel sfânt al vieții şi al tuturor binefacerilor, să Vă dăruiască sănătate şi bucurii sfinte, păstrând și în continuare aceeași dragoste și râvnă sfântă pentru Biserică şi credincioși, întru mulți şi binecuvântați ani!

Întru mulți și binecuvântați ani Înaltpreasfinţia Voastră!

Cu frățească dragoste în Hristos-Domnul,

SILUAN,
Episcop de Orhei,
Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *