Mesajul de felicitare al PS Siluan, Episcop de Orhei, adresat colaboratorilor Inspectoratului de Poliție Orhei, cu prilejul celebrării zilei profesionale

      Cu prilejul sărbătoririi Zilei Poliției Naționale, PS Siluan, Episcop de Orhei, a adresat un mesaj de felicitare colaboratorilor Inspectoratului de Poliție din mun. Orhei:

 

Stimați colaboratori ai Inspectoratului de Poliție Orhei,

Cu prilejul Zilei Profesionale a Poliţiei, Vă adresăm cordiale felicitări și cele mai sincere urări de sănătate, exprimându-ne recunoştinţa faţă de munca pe care o desfăşurați în slujba societăţii.

În această zi, înălțăm întâi de toate rugăciuni de mulțumire pentru binefacerile pe care Dumnezeu le-a revărsat asupra poliției noastre, angajată în slujba păcii, a dreptății și a binelui societății noastre.

Poliția tot timpul a fost un organ important de stat care are în sarcina sa siguranța vieții cetățenilor și asigurarea pentru dezvoltarea și prosperarea Republicii Moldova. Profesionalismul și ținuta morală ireproșabilă rămân și astăzi principalele calități ale polițistului din Republica Moldova.

Nu este ușor ca în societatea de astăzi să fii în același timp, și plin de demnitate în ținuta profesională, și plin de smerenie, prin sufletul cuprins de o cucernică și pioasă destăinuire în fața lui Dumnezeu.

Cu toate acestea, Dumneavoastră ați dovedit de multe ori prin activitățile și misiunile îndeplinite cu succes, că sufletește și nu numai sunteți alături de Biserică și aparțineți Ei, dar și Ea Vă aparține, aducând mereu vești bune în viața și în sufletele oamenilor.

De asemenea, țin să-mi exprim bucuria și recunoștința pentru faptul că regăsim de fiecare dată în personalul poliției noastre oameni credincioși, demni, pașnici și foarte familiali în același timp.

Cu prilejul celebrării zilei Dumneavoastră de suflet, permiteți-mi Stimați colaboratori ai Inspectoratului de Poliție Orhei, să Vă aducem vestea prețuirii și aprecierii noastre, rugându-L pe Bunul Dumnezeu să Vă dăruiască sănătate, tărie de caracter, putere de muncă, împliniri și succese remarcabile în plan profesional și să Vă întărească în înalta misiune pe care o aveți: de a ne asigura liniștea, ordinea și dreptatea în țara noastră, în special la manifestările publice și de suflet, atunci când reprezentați și întruchipați cu demnitate ordinea și disciplina socială, apărând cu orice preț demnitatea și drepturile cetățeanului nostru, dar și bunurile acestuia.

Adresăm acest mesaj tuturor celor care astăzi servesc interesele naţionale, manifestând devotament profesional, fiind convinși că și pe viitor, poliția din țara noastră îşi va onora cu demnitate datoria nobilă faţă de ţară şi cetăţeni.

În acest moment de sărbătoare pentru Poliţia Națională, aducem mulţumiri şi recunoştinţă pentru munca plină de sacrificii şi abnegaţie ce o desfăşoară în beneficiul liniştii cetăţenilor de bună-credinţă, alăturând şi urarea noastră tradiţională:

La mulți ani binecuvântați!

Cu arhierești binecuvântări,

 

† SILUAN

Episcop de Orhei, 

Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *