Mesajul de felicitare al Preasfințitului Siluan, Episcop de Orhei – adresat cu prilejul zilei Profesionale a Cadrelor Didactice

Dragi profesori,

Astăzi societatea noastră a dedicat o zi importantă pentru Dumneavoastră, cei care vă dedicați educației copiilor noștri zi de zi în mod necondiționat și poate de foarte multe ori vă asumați și calitate de părinte pe perioada trecerii vaselor noastre scumpe, care sunt copii, prin mâinile voastre de „meșteri” iscusiți.

Aflaţi la vârsta căutării şi a marilor idealuri, copiii şi tinerii sunt binecuvântați de Domnul nostru Iisus Hristos ca fiind modele de inocenţă şi sinceritate, zicând: „Cine nu va primi împărăţia lui Dumnezeu ca un copil nu va intra în ea” (Marcu 10, 15), iar noi vă prețuim tocmai și pentru aceast fapt, pentru păzirea inocenței și coordonarea ei spre cele mai frumose drumuri ale vieții. Chiar dacă în zilele noastre profesorii fac multe sacrificii pentru a le oferii copiilor noștri cele mai bune învățături, noi vă susținem prin rugăciunile noastre mereu pentru ca Dumnezeu să vă țină sănătoși, să vă ofere calea spre mântuire și să vă înțelepțească mereu.

Să nu uitați ca în tot ceea ce faceți să-L implicați și pe Dumnezeu ca toate lucrurile și toată munca Dvs. să dea roadele mult dorite, chiar dacă trăim într-o societate diversificată. Trebuie să creați un echilibru echitabil ca atât trupul cât și sufletul, să fie ca două aripi care să trimită copiii acestei țări pe culmile cele mai înalte ale științei, dar și ale credinței, bazându-ne pe maxima latină: Mens sana in corpore sano!, ceea ce în traducere directă înseamnă: O minte sănătoasă într-un corp sănătos, iar din perspectiva ortodoxă putem traduce liber: Dreapta credință este ea însăși într-un trup sănătos, deoarece după cum bine știm din Scriptură trupul este templul Duhului Sfânt, iar duhul Sfânt vine acolo unde este chemat.

Dragi profesori, Dumnezeu să vă dăruiască rabdare și toată dragostea Lui să o clădească în inimile Dvs. pentru a putea pune fiecare cărămidă a științei acolo unde trebuie pentru a avea un popor educat și civilizat.

La mulți și binecuvantați ani!

Cu arhierești binecuvântări,

† SILUAN

Episcop de Orhei,

Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *