„Câți în Hristos v-ați botezat, în Hristos v-ați și-mbrăcat”

„Omul se naște cu adevărat, nu atunci când îl naște mama sa ci atunci când se naște întru Hristos Iisus pentru viața nemuritoare. Învierea lui Hristos este mama noastră, a tuturor” (Sfîntul Iustin Popovici)

În după-amiaza zilei de 9 septembrie 2018, cu binecuvântarea Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, Preacuviosul Părinte Irinarh (Rusu) a oficiat la mănăstirea Curchi în biserica centrală a mănăstirii cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” – Taina Sfântului Botez asupra pruncei Lavinia, fiica Pr. Diac. Pavel Focșa – Asistentul Preasfințitului Siluan.

Pr. Arhim. a felicitat părinții și nașii cu prilejul încreștinării și i-a îndemnat să o crească în dragoste desăvârșită față de Dumnezeu, în viață curată și neprihănită. Iar celor spirituali, răbdare și multă înțelepciune în procesul creșterii și educării. La final, i-a oferit în dar pruncei Lavinia o icoană a Maicii Domnului, pentru a-i fi călăuză şi ajutor în viaţa de creştină.  

Botezul în numele Dumnezeului Treimic este o „naștere de Sus” – prin care omul este iarăși sădit în Împărăția cerească, deoarece el încă de la crearea lui trebuia permanent „să se nască cu voința din Duh, pentru ca același om să fie făptură a lui Dumnezeu, după fire, și fiu al lui Dumnezeu, după har.    

Răspunsurile la strană au fost oferite de membrii corului Mănăstirii Curchi.

Biroul de Presă al Vicariatului de Orhei

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *